Open the menu

Doe een gift

Je gift wordt rechtstreeks gebruikt om medische noodhulp te bieden aan kinderen, vrouwen en mannen in nood. Door Artsen Zonder Grenzen te steunen...

  • draag je bij tot snelle hulpverlening waar ook ter wereld, om humanitaire noodsituaties het hoofd te bieden (zoals na de aardbevingen in Nepal, of de uitbraak van ebola in West-Afrika).
  • geef je de slachtoffers van vergeten crisissen een duwtje in de rug. Bijvoorbeeld in Zuid-Sudan, Oekraïne, Cambodja en heel wat andere landen.
  • garandeer je onze financiële autonomie om volstrekt onpartijdig hulp te kunnen bieden, zonder tussenkomst van overheden of lobbygroepen.

Kies voor een maandelijkse gift als je verschil wilt maken op lange termijn, of ga voor een eenmalige gift. Giften vanaf 40 euro per jaar geven in België recht op een belastingvermindering.

Doe een gift via bankoverschrijving

BE73 0000 0000 6060 (BIC: BPOTBEB1)
Mededeling: INT

Wat doen wij met jouw geld?

Elk jaar lichten we in ons jaarverslag (in Engels) toe hoe we ons geld besteed hebben. 

Onze hulpverlening wordt gefinancierd door ons noodhulpfonds, waardoor we de slachtoffers onmiddellijk te hulp kunnen snellen. Dankzij het noodhulpfonds konden de eerste teams van Artsen Zonder Grenzen bijvoorbeeld al enkele uren na de verwoestende tyfoon in de Filipijnen aan de slag in het land. 

Om onze hulpverlening aan vluchtelingen op de Middellandse Zee te plannen of slachtoffers in Syrië of elders ter wereld te helpen, vragen we of we je schenking mogen inzetten waar onze hulp echt nodig is, en dat op basis van onze evaluaties van de behoeften ter plaatse. We bedanken je alvast voor je vertrouwen.

In 2014 konden we dankzij jullie giften...

  • 1.513.700 mensen inenten tegen mazelen
  • 217.900 kinderen met ernstige ondervoeding helpen, in alle hoeken van de wereld
  • de vluchtelingencrisis op de Middellandse Zee aanpakken, door verzorging te bieden aan 100.000 mensen in nood
  • 2.200 patiënten van ebola genezen 
  • 229.900 aidspatiënten een behandeling geven

Artsen zonder Grenzen volgt de ethische code van de VEF

Dat houdt in dat onze schenkers, medewerkers en personeelsleden minstens één keer per jaar worden ingelicht over het gebruik van de ingezamelde fondsen.